Consulta Mèdica Antoni Tribó

acupuntura i molt més

Terapia Perinatal i Natal

teràpia perinatal

Què és la La Terapia Perinatal i Natal?

La Terapia Perinatal es el fruit d’una llarga investigació portada a terme pel Dr. Ray Castellino i el seu equip a Califòrnia, USA. Parteix d’evidències científiques que mostren com les relacions que els nadons estableixen amb el seu entorn primari, te efectes profunds i duradors sobre el seu desenvolupament. Aquests efectes son no sols psicològics sinó també físics. I es faran notar no solament durant el seu creixement, sino que també impregnaran tota la seva vida adulta.

Amb la incorporació de Mary Jackson, llevadora experimentada, es van establir les pautes bàsiques per a un part no-traumàtic per al bebè, la mare i el pare. És un procés concebut com un suport integral a la familia, tant en el pre-embaràs, com en la gestació, el part i el post-part, per garantir els millors començaments possibles tant per al bebè com per a la seva família.

A la Clínica BEBA el Dr. Castellino va desenvolupar diferents instruments terapèutics, que tenen el comú denominador de treballar amb el de mon de les relacions bàsiques interpersonals. Per aquest motiu la teràpia acostuma a ser implementada per un equip de 2 persones i pot ser rebuda, conjuntament be individualment, en família o per un grup reduït de participants.

Exploració amb nens i famílies.

El cor d’aquest nou enfocament, és un treball en el nivell de les relacions i les interaccions familiars. Que posa especial atenció a generar el “espai segur”, perquè els nadons mostrin les seves necessitats i ens “expliquin la seva història”. Aquest és un concepte totalment nou i revolucionari. Perquè encara que és una cosa que els nens fan de forma espontània, rares vegades els adults se’n adonen. I per tant, no poden ajudar als nadons o als nens a trobar el significat dels seus sentiments i comunicar-los. Això fa que, de vegades, els adults interpretin estratègies inconscients de supervivència com a conductes inadequades.

Exploració amb persones adultes.

Quan s’aplica a persones adultes, la terapia perinatal ajuda a observar en el propi cos les memòries implícites que es van imprimir durant les etapes primerenques de la vida. Aquestes memòries contenen la informació sobre les seves pròpies pautes evolutives. Quan es crea l’entorn adequat, es presenten en forma de sensacions i moviments subtils i eloqüents quan s’aprèn a escoltar-los.

Hi ha dos modalitats d’exploració per als adults:

 1. Els tallers d’entorn uterí i procés de neixament.
 2. Les sessions individuals d’exploració perinatal.

Tallers d’Entorn Uterí i Procés de Naixement.

Els tallers d’entorn uterí són sessions de grup. Es un treball personal intensiu, de 4 dies de durada. Està pensat per a persones adultes:

 • que desitgen explorar aspectes concrets del seu naixement
 • o indagar en l’origen de conductes o situacions repetitives que causen malestar i que poden estar relacionades amb experiències primerenques,
  per veure de quina manera afecten aquestes experiències a la seva vida actual i trobar la manera d’alliberar aquests bloquejos.

El treball es desenvolupa entorn d’uns principis bàsics de suport mutu i cooperació, llibertat d’elecció, contacte acompassat, autorregulació, auto-cura i confidencialitat. Aquestes sessions d’exploració són molt poderoses i sovint proporcionen experiències reparadores, que ajuden a sanar ferides primerenques, en oferir un compendi harmònic de ressonàncies guaridores.

Aspectes pràctics

Els Tallers es fan en un context de treball de grup, compost de:

 • Un grup de participants, de 4 a 7 persones adultes.
 • Facilitador (terapeuta) 1 o 2 segons el nombre de participants.
 • Persona de Suport, (assistent) 1 o 2 segons el nombre de participants

En ells, cada participant disposa d’un torn d’aproximadament 2 hores, per abordar els aspectes personals que desitja explorar.

Es molt important asistir als 4 dies que dura el Procés d’Entorn Uterí. Por eso se pide un compromiso firme de los participantes para no abandonar el taller antes de que haya concluido. Els tallers s’organitzen regularment segons l’interès de les persones que ho sol·liciten o quan s’aconsegueix el nombre adequat de participants. Un cop formalitzada la inscripció en el taller, cada participant rep el material necessari per preparar amb antelació suficient el seu torn amb l’objecte d’obtenir el màxim profit de l’experiència.

Sessions Individuals d’Exploració Perinatal.

Per a persones que desitgen abordar aspectes del seu naixement que poden estar condicionant la seva vida present. I que necessiten un grau molt alt de seguretat i confidencialitat.
L’estructura de la sessió és molt similar a la d’un Entorn Uterí, però amb un temps i unes condicions més delimitades.

Acostuma a tenir 1 o 2 hores de durada, segons es reveli necessari. I es compon de:

1 persona que explora.
1 facilitador perinatal
1 persona de suport.

Es adequat para persones adultes:

 • que desitgen explorar aspectes concrets del seu naixement
 • o indagar en l’origen de conductes o situacions repetitives que causen malestar i que poden estar relacionares amb experiències primerenques,
 • per a veure de quina manera estan afectant a la seva vida actual i trobar la manera d’alliberar els bloquejos resultants.

Contacti per e-mail:

El seu nom (requerit)

El seu e-mail (requerit)

Assumpte

El seu missatge

Política de Protecció de Dades.

telèfon: 601 182 088

on ens trovarà

© 2019 Consulta Mèdica Antoni Tribó

Tema de Anders Norén

Call Now Button