Consulta Mèdica Antoni Tribó

acupuntura i molt més

Teràpia Craneosacral

Què és la teràpia craneosacral?

La teràpia craneosacral és considerada una branca de l’Osteopatia.

Dr. Sutherland

Dr. Sutherland

El Dr. W. G. Sutherland va descobrir que, en contra de el que es pensaba, els ossos del crani també es mouen, en micro-moviments que s’articulen amb tota la columna vertebral. Va estudiar aquests moviments i les seves alteracions concloent que son molt importants per a la salut del sistema nervios.  I va descriure la manera de restaurar-los.

Les manipulacions que s’apliquen, son tan lentes i suaus que el pacient gairebé no les nota i poden ser aplicats fins i tot a bebès i a persones molt ancianes.  Conceptes com quietud, espai, sinergia, silenci, relació, etc,  s’utilitzen sovint en aquesta teràpia que ja te algunes connotacions de la medicina quàntica.

Teràpia Craneosacral Biodinámica

Teràpia Craneosacral Biodinàmica

Avantatges de la teràpia craneosacral

  • La possibilitat de tractar tant patologies cranials, com vertebrals i sacrals.
  • En millorar la circulació dels òrgans, es poden ajudar a corregir diferents alteracions orgàniques del sistema digestiu, pulmonar, ginecològic, etc.
  • Donada la seva extrema delicadesa, és molt útil per acompanyar i promoure un bon embaràs. Permet tractar, sense risc, els problemes articulars de la futura mare i ajudar al bebé en el treball de col·locació per al part. També ajuda al nounat a corregir les pressions cranials que s’han produït durant el part.
  • La relació existent entre tensions musculars i conflictes emocionals, fa que sigui molt útil en casos de dolor o malestars en els que està implicat un component d’estrés, ansietat o angoixa.

Qué es pot tractar?

  • Neuràlgies cranials com les de trigemin, paràlisi facials, migranyes, occipitàlgies, problemes de la articulació temporomandibular (treballant en equip amb dentistes o maxilofacials), deformacions cranials en el nadó, etc.
  • Mal d’esquena, dolor per hernia discal, dolor de ciàtica.
  • Disfuncions orgàniques en l’àrea digestiva, pulmonar, ginecològica, renal, sistema immunitari, etc.
  • Depressions, ansietats.

Preguntes Freqüents

Es tracta d’algun tipus de massatge?

No. La TCSB actua a un nivell molt més profund, del que ho fa el massatge. Ho fa en el sistema nerviós, les fascies i teixits profunds, com les sutures y les membranes cranials. Encara que el terapeuta col·loca les seves mans en diferents parts del cos, no exerceix pressió ni frotación, només acompanya els micromoviments que es produeixen en aquests teixits per portar-los al ritme natural en el qual troben la seva salut.

Què sentiré?

Generalment es produeix una sensació progressiva de calma, benestar i profunda relaxació. També poden donar-se expressions d’alliberament de tensions, en forma de tremolor, petits espasmes, badalls, llagrimeig, riure, etc. Tot això és natural i positiu.

Necessito preparar-me d’alguna manera per rebre una sessió?

Acudir amb la pell del cos neteja, especialment els peus, ja que haurà de descalçar-se. Però no és aconsellable usar perfums o colònies, només algun desodorant, si fos necessari. També és aconsellable usar roba còmoda, no excessivament ajustada.

Té alguna contraindicació?

No. Encara que, les persones que es troben en tractament psiquiàtric, és aconsellable que informin d’això al seu psiquiatre.

on ens trovarà

Contacti per e-mail:

consulta@acupunturalleida.com

telèfon: 601 182 088

Política de Protecció de Dades.

© 2023 Consulta Mèdica Antoni Tribó

Tema de Anders Norén

Call Now Button