Consulta Mèdica Antoni Tribó

acupuntura i molt més

Osteopatia

Què es la osteopatia?

La osteopatia es una teràpia correctiva que estudia els moviments normals de les articulacions, muscles i lligaments, per ajustar les articulacions dels ossos quan aquestos no han pogut tornar al seu lloc original, després d’un moviment massa gran o massa brusc (subluxació).

La osteopatia fa molt incís en les relacions que existeixen entre el sistema locomotor, el circulatori i el nerviós. Una de les seves lleis és:

«L’estructura governa la funció.»

Un reflex d’això el podem veure quan, per exemple, tractant una alteració del mig de l’esquena (vertebres dorsals) podem millorar els problemes digestius. Això és així perquè les artèries i nervis que van cap a l’estomac surten de entre les vertebres dorsals y la seva compressió, pot afectar al rec i la innervació d’aquests òrgans.

Cóm s’aplica?

El tractament es realitza mitjançant manipulacions que porten a la mobilització de les articulacions bloquejades. Aquestes van orientades a alleujar el dolor, restaurar funcions i retornar l’equilibri al cos, per promoure la salut i el benestar.
Es vetlla per una correcta circulació. Perquè tots els teixits corporals han d’estar nodrits i oxigenats perquè puguin funcionar be.
També es cuida la correcta mobilitat dels òrgans interns. Cada òrgan té un moviment que li és propi i si està alterat és signe d’un mal funcionament.
A més té en compte la dieta, doncs influeix en la salut de les articulacions. I finalment també es contempla la situació psico-emocional del pacient, perquè també incideix directament en les tensions musculars.

Què es pot tractar?

S’aplica sobretot al tractament de:
Problemes articulars i de dolor a tota la columna vertebral:

  • Lordosi, cifosi, escoliosi.
  • Dolor de coll (cervicàlgia, tortícolis), cintura i pelvis (lumbàlgia, ciàtica).
  • a les articulacions de les extremitats: espatlla, colze, canell, genoll, maluc, etc.

Però també als trastorns relacionats, com són:

  • mal de cap (cefalea, migranya), vertigen,
  • problemes mandibulars i lesions esportives.
  • Molts problemes digestius i respiratoris, també milloren orientant el tractament cap a una correcta mobilitat dels diafragmes toràcic i pèlvic.

Preguntes freqüents:

Té alguna cosa a veure amb el que feien els remeiers, de fer cruixir els ossos?
Com moltes altres tècniques, la osteopatia té el seu origen, en el passat, en tècniques que es van aplicar en l’antiguitat per recuperar la salut. Algunes eren pura xarlatanería, però altres estaven basades en l’observació i l’assaig/error. En aquest sentit, l’origen inicial de la osteopatia parteix del respecte i la curiositat científica d’alguns metges i traumatòlegs sobre aquest saber ancestral, però passat pel filtre de l’observació i el coneixement actual de l’anatomia i la fisiologia modernes.

Fa mal?
No. El cridaner cruixir d’ossos, que s’usava en els seus inicis, tan a penes es produeix en l’actualitat. Avui s’acostuma a optar per manipulacions més lentes i suaus, per protegir les articulacions. Encara que és normal sentir certa tibantor, en realitzar les proves de mobilitat.

Necessito preparar-me d’alguna manera per rebre una sessió?
És aconsellable acudir amb el cos net, però sense aplicar-se en la pell cremes, olis o perfums. Només, si fa falta, posar-se algun desodorant.
I tenir en compte que és possible que calgui treure’s el vestit, encara que no la roba interior.

on ens trovarà

Contacti per e-mail:

consulta@acupunturalleida.com

telèfon: 601 182 088

Política de Protecció de Dades.

© 2024 Consulta Mèdica Antoni Tribó

Tema de Anders Norén

Call Now Button