Consulta Mèdica Antoni Tribó

acupuntura i molt més

Medicina Natural

Què és la Medicina Natural?

El que caracteritza a la Medicina Natural o Medicina Naturista, es que cura amb remeis que actuen com ho faria la propia naturalesa de la persona. Potenciant-la i recolzant-la en la seva capacitat autorreguladora. manzanilla

Des d’antic es coneix que en cada persona hi ha una «naturalesa» o força curativa, que tendeix a l’auto-curació i la salut. Els antics l’anomenaven «VIS NATURA MEDICATRIX». I es guiaven pel principi que deia:

“Primum non nocere” = «el primer (que cal fer) es no fer mal»

Es a dir: el primer es no agredir a l’organisme. Per això la Medicina Naturista estudia la naturalesa i les seves lleis.  Per ajudar-la en la seva funció reguladora, eliminant els obstacles que pugui tenir. Però amb molta cura de no suprimir, per sistema, la seva acció.

Els símptomes d’una malaltia contenen molta informació valuosa. Tant per a comprendre les seves causes, com els mecanismes que el cos està activant per tal de combatre-les. La Medicina Naturista considera que no es el remei el que cura per si sol. Es la capacitat de reacció del mateix organisme, recolzada pel remei el que venç la malaltia. Des d’aquest punt de vista, els símptomes de la malaltia son l’esforç de l’organisme per normalitzar les seves funcions i restablir l’equilibri. Per tant, no sempre s’han de suprimir per sistema, sinó que cal comprendre’ls i reconduir-los cap a la salut. En aquest sentit es podría dir que la medicina naturista lluita «a favor de la salut», no «contra símptomes».

Donat que cada persona es diferent es considera que “no hi ha malalties, sinó persones malaltes”. Es requereix una atenció personalitzada.

Els 4 Pilars fonamentals de la MN, ajuden a netejar el cos de tòxics que l’emmalalteixen i potencien els seus recursos:

  • Dietètica naturista, sobre tot semi-vegetariana, ovo-lacto-vegetariana, vegetariana, macrobiòtica, etc.
  • Fitoteràpia, tractament amb plantes medicinals.
  • Hidroteràpia, tractament a través de l’aigua, cures termals, argiles, etc.
  • Millora de l’actitud i dels hàbits de vida.

Quan és útil la Medicina Natural?

  • Problemes metabòlics: diabetes, gota, hipertensió, colesterol, obesitat.
  • Depuració del cos: intoxicacions alimentaries, fetge carregat, pedres a la vesícula biliar, diarrees, restrenyiment, artrosi, problemes de la pell.
  • Problemes immunitaris per sobrecarga tòxica, al·lèrgies.
  • Problemes nerviosos, depressió, ansietat, migranyes.
  • Problemes circulatoris (varius, morenes, etc.)
  • Altres.

Preguntes Freqüents:

La Medicina Naturista és això de prendre herbes?  

Com hem dit abans, no només consisteix a usar plantes medicinals. Encara que la fitoteràpia és una part important de la Medicina Naturista. També s’usen altres mitjans que ens ofereix la naturalesa. Com l’aigua, el sol, la calor, el fred, l’argila, les sals minerals, els oligoelements, els aliments medicinals i els complements alimentaris.

Si escullo la Medicina Naturista, no hauré de prendre cap més medicament?

En realitat, moltes de les plantes que s’utilitzen en la medicina naturista (fitoteràpia), eren considerades medicaments fa un segle i moltes encara s’utilitzen per a preparar-ne avui en dia. Per tant, no es tant el us de medicaments o no el que distingeix la medicina naturista, sinó la manera de utilitzar-los.

Hauré de canviar de dieta?

El mateix Hipócrates, pare de la medicina, recomanava: Que sigui l’aliment la teva medicina i la medicina el teu aliment.El que ve a dir és que, entre la cuina i a la taula, es construeix bona part de la nostra salut o malaltia. Per tant, un cop revisat el seu estat de salut y la seva dieta habitual, es possible que calgui fer alguns reajustos per a millorar la capacitat del seu organisme per a autorregular-se. Caldrà fer una valoració de cada cas particular. No existeix una dieta ideal per a tothom. Ja que cada persona, segons les seves circumstancies personals, té unes necessitats concretes que cal tenir en conte.

on ens trovarà

Contacti per e-mail:

consulta@acupunturalleida.com

telèfon: 601 182 088

Política de Protecció de Dades.

© 2024 Consulta Mèdica Antoni Tribó

Tema de Anders Norén

Call Now Button