Consulta Mèdica Antoni Tribó

acupuntura i molt més

Acupuntura i auriculomedicina

Què és l’Acupuntura?

L’acupuntura és una eina terapèutica que va néixer a la Xina fa uns 3000 anys.
Forma part de la Medicina Tradicional Xinesa.
Tractada durant anys com una «medicina exòtica», a poc a poc va sent incorporada a la pràctica oficial a gran part d’Europa.
És una tècnica que acumula una gran quantitat d’evidències científiques sobre la seva eficàcia.
El seu ampli mecanisme d’acció inclou l’activació del sistema nerviós perifèric i central, amb l’alliberament de substàncies analgèsiques, antiinflamatories i vasodilatadores.

Acupuntura

Què és l’Auriculomedicina?

És una especialització moderna de l’acupuntura que s’aplica sobre l’orella. Això permet fer tractaments semi-permanents, amb agulles minúscules o boletes, que estimulen els punts reflexes d’acupuntura fins i tot durant setmanes.

Quan és útil?

A Xina s’utilitza l’acupuntura per tractar tots els problemes de salut. És una tècnica perfecta per restablir l’harmonia del sistema energètic i els xinesos consideren que aquesta és la base de la salut i la llarga vida.
A Occident és un tractament estrella per al dolor, sense efectes secundaris. Especialment interessant en el dolor d’esquena, tant cervical, com a dorsal o lumbar. El dolor ciàtic, es probablement el dolor més tractat amb acupuntura a tot el món.

Es molt indicat per al tractament de:

  • Cefalea, migranya i neuràlgies.
  • Dolor en les articulacions (artritis i artrosi) com les de: espatlla, colze, genoll i maluc.
  • Al·lèrgies.
  • Molèsties femenines com els símptomes molests de la menopausa o la menstruació.

Preguntes Freqüents.

En posar-me les agulles em fara mal?
La majoria de les persones suposa que les agulles d’acupuntura són com les que s’usen per posar injeccions, però en realitat són molt diferents. Són moltíssim més fines i 
molt menys molestes. Perquè no han d’introduir cap líquid al cos. La major part de les vegades gairebé ni es noten. Encara que la sensibilitat és diferent d’unes persones a unes altres. Tan sols, de vegades, es percep una petita rampa quan es toca algun meridià energètic especialment alterat.

Es poden contreure malalties a través de les agulles?
Des de fa molts anys, els professionals de l’acupuntura han adoptat les agulles d’un sol ús, amb la qual cosa el contagi és impossible.

Haig de deixar de prendre els medicaments que m’ha manat el meu metge?
No, en cap cas és imprescindible, ni recomanable, fer canvis radicals en les prescripcions mèdiques. L’evolució favorable de la malaltia dictarà els canvis que s’hagin de fer.

Necessito preparar-me d’alguna manera per rebre una sessió?
És aconsellable acudir amb la pell del cos neta, però sense aplicar-li cremes, olis o perfums. Només, si fa falta, usar algun desodorant.
I tenir en compte que és possible que calgui llevar-se el vestit, encara que no la roba interior.

on ens trovarà

Contacti per e-mail:

consulta@acupunturalleida.com

telèfon: 601 182 088

Política de Protecció de Dades.

© 2023 Consulta Mèdica Antoni Tribó

Tema de Anders Norén

Call Now Button