Consulta Mèdica Antoni Tribó

acupuntura i molt més

Nosaltres

Li volem explicar:

Nosaltres, amb més de 30 anys d’experiència, som una consulta mèdica especialitzada en medicina alternativa i complementària.

Actualment formem un equip de dos persones. El treball diagnòstic recau en un metge col·legiat. Mentre que oferim diverses opcions per a l’atenció terapèutica.  També oferim sessions en equip en les tècniques que així ho requereixen, com ara l’exploració Perinatal.

A l’apartat Teràpies trobarà una introducció a les diferents tècniques de guariment que utilitzem.

Una mica de la nostra història.

Vam iniciar el nostre camí en la medicina privada amb dedicació exclusiva l’any 1984. A les hores la medicina alternativa i complementària era una aposta pionera a la nostra terra. Doncs al principi el nostre treball costava força d’entendre. L’acupuntura era vista com una cosa exòtica, estranya. Però els nostres clients ens van fer confiança i vam tenir l’ocasió de demostrar la seva gran efectivitat tant en el tractament del dolor com en el control del pes i en moltes altres àrees. Així va començar tot, amb el desig de donar un servei innovador i de qualitat en medicina integrativa.

Consulta de Mollerussa
Consulta de Mollerussa

El bon acolliment que vam rebre ens va impulsar a llançar-nos a un intens esforç de formació en els corrents terapèutics que en aquell moment arribaven d’Europa i Amèrica, com la Osteopatia, el Balanç Polar, la Polaritat o la Teràpia Craneosacral Biodinàmica.

Des de llavors, una característica bàsica en la nostra filosofia de treball ha estat l’obertura a la innovació i recerca amb la finalitat d’adquirir els millors instruments de curació i suport als nostres pacients, per abordar la seva salut de forma global.

1985 obro la primera consulta d’acupuntura a Tàrrega.

1986 Rosa Vergés s’incorpora a la consulta.

1990 es trasllada la consulta a Mollerussa.

2007 obrim una segona consulta a Lleida.

PUJAR

Concepte de Salut

El concepte de salut ha viscut una evolució al llarg de la història. Antigament es definia com «absència de malaltia». Però quan es fundà la OMS (Organització Mundial de la Salut) l’any 1946, en la seva constitució es recollia una definició diferent, que bàsicament no ha canviat.

«La salut és un estat de complet benestar físic, mental i social, i no solament l’absència d’afeccions o malalties. «

Des d’aleshores, només ha sofert un canvi, l’addició de la importancia del medi ambient en la salut de les persones.

En els darrers 30 anys d’exercici professional, he pogut comprovar com el concepte de salut i malaltia que les persones utilitzen, ha anat evolucionant. Fins fa unes dècades (i encara avui en alguns casos) existia un arrelat concepte «mecanicista» de salut.

  • el pacient portava “el seu cos al metge, com qui du el cotxe al mecànic”. Prenent un un rol totalment passiu. Esperant que el metge solucionés els seus problemes sense la seva intervenció, més enllà d’ocupar-se de prendre la medicació prescrita.
  • el metge, amb el paper actiu, tenía «tot el poder» i era el responsable de solucionar el problema.

Però els avenços en les investigacions mèdiques han portat sorpreses:

Equilibrio
Equilibri, un nou concepte de salut
  • Per una part s’ha evidenciat l’enorme complexitat de cada sistema i cada òrgan del cos. La qual cosa ha inspirat a la Medicina a especialitzar-se cada cop més. Això ha suposat grans avenços en el coneixement del funcionament de cada òrgan i sistema. Però també ha posat en evidència la necessitat de no perdre de vista el cos com un tot.
  • Per altra banda també s’ha descobert la gran interrelació que te la salut del cos amb tots els altres aspectes de la vida. Aspectes físics, mentals, emocionals, familiars, socials i fins i tot espirituals. Es a dir, també evidencia la necessitat de considerar ala persona com un tot.
  • Finalment, donat que cada persona és única en la seva particular manera de ser, de viure i d’afrontar les dificultats, considerem que no hi ha malalties, sinó persones malaltes”.

PUJAR

El nostre concepte de salut

Aquestes idees han estat els pilars de la nostra recerca a l’hora de mirar d’oferir un camí de reequilibri i de retorn a la salut. Considerar el cos com un tot i la salut com un equilibri integral que es possible recuperar.

L’altre pilar ha estat la troballa d’aquest mateix concepte en medicines tradicionals com l’Acupuntura i la Medicina Ayurvèdica. Ofereixen un enfocament completament nou, el de la “Medicina Energètica”. Tot i que aquest enfocament ja estava present en els orígens de la medicina occidental (teoria dels 5 elements, d’Aristòtil). 

El que fem a la nostra consulta, és oferir una Teràpia Integrativa. Considera tots els aspectes implicats en l’origen de la malaltia i cerca camins globals de promoció de la salut. Aquest nou concepte de salut integral comporta obligatòriament un canvi en els rols de metge i de pacient. Veient que la salut està clarament relacionada amb nombrosos factors personals, l’antiga visió «mecanicista» ja no és vàlida. I el que es coneix com a “hàbits saludables” es converteix en un concepte clau. El que proposem és “formar equip” amb els nostres pacients, a fi de trobar la manera personal de cada un de recuperar la salut.

El nostre anagrama

El nostre anagrama també està relacionat amb el nostre concepte de salut. Està format per un branquilló de roure. El roure és un arbre fort, potent, resistent i generós com cap altre. Ofereix suport, abric i aliment a la més àmplia varietat d’espècies. En llatí «roure» i «força» s’expressen amb la mateixa paraula: «robur» i simbolitza tant la força física com la moral. També pels antics sanadors nòrdics el roure simbolitzava tant «força» com «saviesa». Nosaltres hem volgut encara remarcar més aquesta dualitat integradora amb els dos colors del nostre anagrama:

  • el verd, pel treball de recolzament a la recuperació de la salut física, mitjançant les tècniques terapèutiques que oferim.
  • el morat pels components psicològics i personals implicats en tot procés de curació.

PUJAR

Política de Protecció de Dades.

telèfon i whatsapp : 601 182 088

consulta@acupunturalleida.com

Ens trobarà a Lleida i Mollerussa

© 2023 Consulta Mèdica Antoni Tribó

Tema de Anders Norén

Call Now Button